UPDATE În urma unei sesizări venite din partea unui deputat, care a invocat o încălcare de procedură în timpul votului, președintele Parlamentului a suspus votului anularea votării prin care Parlamentul a adoptat hotărârea de organizare a audierilor. Inițiativa de anulare a votului nu a fost susținută de plen.

Știrea inițială:

„Poporul Republicii Moldova a plătit rapoartele Kroll 1 și Kroll 2. Oamenii nu cunosc eroii acestor mari fărădelegi. Dorim să ne prezinte situația, câți bani s-au recuperat, care e situația.

Domnul Candu a declarat că deja 90% din acești bani furați sunt identificați. Facem apel către organele de drept și către domnul Candu ca acești bani să fie întorși în bugetul statului. Deseori se spun cuvinte tari în afara țării, dar când reveniți în țară nu faceți nimic”, a declarat Vlad Bătrîncea.

Președintele Comisiei Economie, buget și finanțe din Parlament, popular-europeanul Ștefan Creangă, s-a arătat deranjat de faptul că Banca Naționala nu a reacționat la cererea Comisiei parlamentare a prezenta varianta depersonalizată a Raportului Kroll 2. „De aceea susțin această propunere”, a declarat deputatul.

Audierile se vor desfășura în ziua de joi, 4 octombrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!