Raportul arată că 29% din cauzele penale după 2014 sunt împotriva aleșilor locali din PLDM, urmat de PL cu 21%, PCRM cu 18% și PDM cu 14%. 

Din 2014 au început să fie examinate 60% din totalul dosarelor penale pornite pe aleșii locali membrii PLDM și 55% pe aleșii locali din PL, iar până la 2014 au fost pornite șase din zece dosare pe numele aleșilor locali din PDM și 58% din numărul total de dosare au vizat afiliații din PCRM.

În rezultatul analizei informațiilor disponibile public, până la 31 august 2018 au fost observate unele schimbări în viziunile politice ale aleșilor locali pe parcursul examinării cauzelor penale și fi nalizarea acestora. Astfel, la PDM au aderat 7 aleși locali și nici un membru PDM nu a plecat la alt partid politic, la PLDM au aderat 4 aleși locali și au plecat 3, la PPEM a aderat un ales local. La PL nu a aderat niciunul, dar au plecat 5 aleși locali, la fel și în privința PCRM nu a aderat nimeni, în schimb au plecat 2 aleși locali.

Întregul raport poate fi citit aici.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!