Potrivit directorului adjunct al Proiectului de Competitivitate din Moldova, Diana Lazăr, Ziua Națională a Vinului va avea loc în prezența renumiților ziariști străini din România, Polonia, Italia și SUA, printre care și un fotograf de la National Geographic. Oaspeții vor fi invitați să viziteze mai multe vinării din Republica Moldova și să guste vinul moldovenesc. 

Autoritățile au dezvăluit suma alocată pentru organizarea sărbătorii, mai exact, 2.200.000 de lei. Anul acesta, sărbătoarea va avea loc fără focuri de artificii, deoarece acest lucru este unul „foarte scump”, după cum a declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin. 

De remarcat că, de Ziua Naționala a Vinului, vizitatorii pot beneficia de „Carnetul degustătorului”. Despre posibilitățile pe care le oferă acesta aflați aici

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!