TOP 10 actori care au murit de cele mai multe ori pe marele ecran

TOP 10 actori care au murit de cele mai multe ori pe marele ecran

Ce au în comun Mickey Rourke, Christopher Lee și Nicolas Cage, în afara faptului că toți trei au decis să se lanseze în arta cinematografului? Potrivit cotidianului El Mundo, acești actori sunt în TOP-ul aparițiilor cu un final tragic în filmele horror și filmele de acțiune. 

Christopher Lee

...

Publicitate

Acest actor britanic a decedat de 59 de ori în filme. Când i-a venit ceasul în pelicula „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, regizorul Peter Jackson a încercat să-i explice că el trebuie să emită un strigăt în momentul în care personajul său era înjunghiat. Atunci, Lee i-a răspuns că n-are nevoie de explicații și că știe exact ce trebuie să facă, fiindcă el a luptat în cel de-al doilea război mondial și a văzut cum strigau persoanele înjunghiate. În cele din urmă, Jackson s-a lăsat convins de argumentele actorului, care a interpretat, printre altele, rolul contelui Dracula.

Lance Henriksen

...

Poate că numele acestui actor nu este unul cunoscut, însă el este cel care, la fel ca și Bill Paxton, a avut „onoarea” de a fi ucis de un extraterestru, un animal sălbatic și un Terminator. În total, personajele interpretate de Henriksen au murit în 49 de ocazii. În imaginea de mai sus, Henriksen apare în filmul Gone Are The Days.

John Hurt

...

Actorul britanic, care s-a stins din viață anul trecut, a devenit cunoscut datorită aparițiilor sale în filmele Omul elefant, Cârtița, V de la Vendetta, Alien și 1984. A murit în toate aceste pelicule. În filmul Alien, în unul dintre cele mai memorabile episoade, acesta este devorat de o ființă sălbatică care i-a sărit din piept, spre mare mirare călătorilor navei spațile Nostromo. În total, personajele lui Hurt au 41 de morți la activ.

Vincent Price

...

Acest bărbat cu privire enigmatică s-a remarcat prin acțiunile sale în filmele horror Casa de ceară, Corbul și Musca. De asemenea, a fost unul dintre personajele principale ale filmului Edward - Mâini-de-foarfecă, în regia lui Tim Burton. La fel ca și John Hurt, Price a murit de 41 de ori pe marele ecran.

Bela Lugosi

...

Născut în 1882, maghiarul Bela Lugosi a fost unul dintre primii actori care au interpretat rolul contelui Dracula. Acest personaj l-a marcat profund și chiar a „pătruns” în viața sa de zi cu zi. Prietenii săi spun că, după moartea actorului, corpul lui Lugosi a fost îmbrăcat într-un costum caracteristic vampirului. În cariera sa de actor, Lugosi „a murit” de 32 de ori.

Mickey Rourke

...

În cariera cinematografică a acestui actor din Statele Unite au existat 31 de vizite la morgă. De cele mai multe ori, personajele sale erau împușcate, însă uneori, acesta era bătut cu bestialitate, decapitat, electrocutat, sau a suferit un infarct. În imagine, o poză din filmul Luptătorul, regizat de Darren Aronofsky.

Samuel L. Jackson

...

Potrivit IMDB, Samuel L. Jackson a apărut pe marele ecran în 181 de ocazii. Nu e de mirare că în cariera sa au fost înregistrate 27 de decese. Printre cele mai memorabile este episodul din filmul Deep Blue Sea, în care actorul este înghițit de un rechin enorm.

Gary Busey

...

Încă un actor care a devenit celebru datorită filmelor de acțiune, la fel ca și Lance Henriksen. A decedat de 26 de ori. Și în acest caz cele mai frecvente cauze ale morții sunt focurile de armă, dar și alte întâmplări tragice, cum ar fi explozia unui submarin sau bătaia luată de la Dolly Parton, Lorenzo Lamas sau raperul Snoop Dogg.

Michael Biehn

...

Actrița Lauren Bacall a dat startul unui șir de morți cinematografice în filmele cu Michael Biehn. În pelicula The Fan, această Bacall l-a înjunghiat pe Biehn în gât, nemulțumită de privirile sale. Până acum, personajele interpretate de Biehn au murit de 24 de ori în filmele cum ar fi Terminator, Abisul sau Planeta terorii.

Nicolas Cage

...

Miticul Nicolas Cage are mai multe decese la activ decât Sean Bean, actorul britanic despre care se spune că a murit în aproape toate filmele în care a apărut. (Scorul este 22 la 21 în favoarea lui Cage). Obiceiul de a-și pierde viața a început tocmai în anul 1984, atunci când Cage a fost asasinat în filmul Cotton Club.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal