„În opinia Procuraturii, audierea în Plenul Parlamentului a Procurorului General și a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție în legătură cu cauzele penal inițiate pe faptele de sustragere a mijloacelor financiare din sistemul bancar, nu este altceva decât o solicitare voalată a informației cu privire la evoluția acestor cauze, multe dintre ele pendinte. O atare situație este una inacceptabilă deoarece contravine principiilor universale de înfăptuire a justiției și de reglementare a rolului Procuraturii într-o societate democratică”, a scris Harunjen în scrisoarea publicată de TV8.

În același timp, el afirmă că consideră posibilă prezentarea de către directorul Centrului Național Anticorupție a unui raport cu date relevante și actuale despre activitatea Agenției Recuperarea Bunurilor Infracționale pe dimensiunea de recuperare a mijloacelor financiare fraudate din sistemul bancar.
Foto: TV8

Scrisoarea este datată cu ziua de 28 septembrie. În ajun, pe 27 septembrie, 52 de deputați au adoptat decizia de a-i audia în Parlament pe Procurorul general, șeful CNA și șeful Procuraturii Anticorupție în legătură cu furtul miliardului și raportul Kroll. Audierea a fost programată pentru ședința plenară din 4 octombrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!