„PLDM s-au arătat convinși că este necesară readucerea intelectualității în partid, reînființarea organizațiilor de tineret în cadrul structurilor teritoriale ale PLDM, precum și reanimarea activității organizațiilor teritoriale de femei din PLDM”, se arată într-un comunicat al partidului.

Partidul a constatat, la consiliul politic, că țara se află „în pragului celei mai mari catastrofe politice, care poate rezulta cu dispariția statului în forma sa actuală”.

„Consiliul Politic Național al PLDM este convins că viitorul Republicii Moldova depinde de capacitatea partidelor de opoziție de a se uni și opune acestui regim antieuropean și antidemocratic. Consiliul Național Politic al PLDM face apel la Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, membre ale familiei popularilor europeni, să dea dovadă de deschidere pentru a depăși neîncrederea reciprocă, luând în considerație timpul limitat pentru o soluție salvatoare pentru Republica Moldova”, notează partidul.

Pe final, Consiliul Politic Național a cerut conducerii „să depună eforturi pentru a identifica o soluție corectă și reciproc avantajoasă în vederea creării unui bloc electoral comun între partidele membre ale PPE”.

Precizăm că din familia PPE fac parte PAS, PPDA și PLDM. În 2017, PPE a respins cererea depusă de Partidul Popular European din Moldova (PPEM) de a adera la această organizaţie internaţională. „Luând în considerare situația politică actuală, precum și evoluțiile politice recente din Republica Moldova, PPE a decis la începutul anului 2017 să nu ia în considerare mai departe solicitarea PPEM de aderare”, se arată atunci într-un răspuns oficial.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!