Conducerea SPPS ar putea fi audiată în plenul Parlamentului, la o lună după accidentul cu implicarea lui Igor Dodon

Conducerea SPPS ar putea fi audiată în plenul Parlamentului, la o lună după accidentul cu implicarea lui Igor Dodon

Platforma pentru Cetățenie Civică solicită audierea conducerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) în plenul Parlamentului. Reprezentanții ONG-ului au semnat o petiție în textul căriea se afirmă că șoferii mașinilor oficiale cu care călătoresc Igor Dodon, Andrian Candu și Pavel Filip își permit să depășească limita de viteză și ies neregulamentar de pe banda de circulație. Semnatarii vor clarificarea cauzelor accidentului de la începutul lunii septembrie, în care a fost implicat Igor Dodon. 

„Viața unui om de rând este la fel de importantă ca viața unui demnitar de stat”. Acesta este mesajul pe care organizațiile societății civile l-au adresat Serviciului de Protecție și Pază de Stat, angajații căruia sunt acuzați de depășirea limitei de viteză atunci când conduc mașinile în care călătoresc demnitarii de stat.

Coloanele auto ale demnitarilor de rang înalt, gestionate de SPPS, depășesc limita de viteză și ies neregulamentar de pe banda de circulație, susțin reprezentanții societății civile.

Publicitate

Membrii asociațiilor obștești Centrul de Resurse Juridice din Moldova, „Tinerii pentru dreptul la viață” și Platforma pentru Cetățenie Activă au semnat o petiție adresată șefului SPPS, dar și președintelui, primului ministru și speakerului Parlamentului. Semnatarii cer ca în sesiunea Legislativului să fie discutate presupusele abuzuri comise de Serviciul Pază și Protecție de Stat.

„Așteptările noastre sunt ca Parlamentul să cheme în audiența Serviciul Pază și Protecție de Stat și să întrebe ce s-a întâmplat de fapt în cazul accidentului cu președintele Dodon, ce se întâmplă pe drumurile din țară”, a declarat Antonița Fonari de la Platforma pentru Cetățenie Activă.

Petiția i-a fost transmisă deputatului Valeriu Ghilețchi, în cadrul flashmobului „Nu transformați cortegiile oficiale în cortegii funerare!”. Participanții au depus coroane funerare pe terenul din fața Parlamentului.

...

Viteza cu care călătoresc șoferii demnitarilor de stat a ajuns în atenția opiniei publice după ce președintele Igor Dodon a fost implicat într-un accident rutier, în care trei persoane au suferit răni ușoare. Accidentul a avut loc la începutul lunii septembrie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal