Marile probleme ale fiecarui stat din Uniunea Europeană

Marile probleme ale fiecarui stat din Uniunea Europeană
Foto: mediam.greenlab.ro


Uniunea Europeană este compusă din 28 de state membre care, atunci când își unesc puterile, reușesc să contureze un loc unde mulți oameni și-ar dori să trăiască. Cu toate acestea, fiecare țară în parte are propriile sale mari probleme, scrie Money.ro. 

Thrillist.com a făcut o analiză în care a evidențiat domeniul în care stă cel mai prost fiecare dintre cele 28 de țări membre UE.

Austria: Cei mai mulți fumători în rândul tinerilor. Tinerii austrieci par să creadă că fumatul este ceva grozav, așa că ei fumează pe rupte. În fiecare zi, 29,4% dintre austriecii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani fumează.

Belgia: Cel mai greoi trafic. În timpul necesar pentru a conduce printr-un oraș belgian ai avea tot timpul necesar pentru a lua prânzul. De fapt, primele două orașe cu cel mai aglomerat trafic din lume sunt Bruxelles și Anvers, ambele din Belgia.

Bulgaria: Cea mai redusă libertate a presei. Potrivit organizației Reporters sans Frontieres, Bulgaria are cea mai redusă libertate a presei din Uniunea Europeană, clasându-se pe locul 87 din 179 de țări din întreaga lume. La polul opus, țara cu cea mai mare libertate a presei din lume este Finlanda.

Croația: Cel mai redus grad de participare la programele Erasmus. Începând din anul 2000, Croația a avut cea mai slabă participare la Erasmus, programul de schimb universitar din Europa, raportat la populația țării. Croația este cel mai nou membru al Uniunii Europene, după ce a aderat oficial în luna iulie 2013.

Cipru: Cel mai redus număr de elevi de 18 ani școlarizați. Ce fac tinerii ciprioți în vârstă de 18 ani? Ei bine, nu fumează mai multe țigări decât colegii lor austrieci, dar cu siguranță nici nu merg la școală mai mult decât aceștia.

Republica Cehă: Cel mai înalt nivel al sclaviei moderne. Filmul „Taken” ar fi trebuit să aibă loc în Republica Cehă, spune publicația Thrillist.

Danemarca: Cele mai puține magazine Zara pe cap de locuitor. Viața în Danemarca este destul de grozavă, dar există numai două magazine Zara în întreaga țară. Asta înseamnă circa 2,8 milioane de potențiali clienți danezi per magazin.

Estonia: Cea mai mare diferență de salarizare între femei și bărbați. În Estonia, femeile câștigă în medie cu 27,3% mai puțin decât omologii lor de sex masculin. Chiar și într-o țară considerată mai patriarhală, cum ar fi Italia, diferența este de doar 5,8%.

Finlanda: Cea mai ridicată rată de depresie. Finlanda stă foarte bine la o mulțime de lucruri, unul dintre ele fiind libertatea presei. Însă, depresia este destul de răspândită, probabil din cauza vremii reci. Din fericire, rata sinuciderilor din Finlanda nu se apropie de cea din Lituania.

Franța: Cel mai redus nivel de competențe în limba engleză. Cum francezii țin mult la limba și la poporul lor, acest lucru nu surprinde pe nimeni.

Germania: Cea mai redusă rată a proprietarilor de locuințe. Nemții nu sunt foarte interesați să dețină propriile lor case... probabil pentru că ei dețin deja suficiente imobile în Spania și Grecia.

Grecia: Cel mai înalt nivel al datoriei externe. La sfârșitul anului 2013, datoria externă a Greciei era de 130,3% din PIB.

Ungaria: Cel mai înalt nivel al taxei pe valoarea adăugată. Ungaria are cea mai mare cotă a TVA, cu o cotă standard enormă, de 27%.

Irlanda: Cea mai înaltă incidență a fibrozei chistice. Această boală se întâlnește în Irlanda la un caz din 1.800 de nașteri.

Italia: Cea mai mare evaziune fiscală. Este oare o coincidență faptul că Al Capone a fost condamnat pentru evaziune fiscală, în condițiile în care locul nașterii sale are cel mai mare procent de economie subterană decât orice țară a Uniunii Europene? Se estimează că valoarea impozitelor neplătite în Italia se cifrează la 239 miliarde dolari pe an.

Letonia: Cel mai mare procent al persoanelor aflate în închisori. Letonia are cel mai mare procent de populație în închisoare, cu 305 persoane la 100.000 de locuitori. Totuși, această cifră reprezintă doar jumătate din rata din Statele Unite, care se ridică la 716 la 100.000 locuitori.

Lituania: Cea mai mare rată a sinuciderilor. Rata de sinucideri din Lituania este atât de mare, de aproape zece ori mai mare decât cea din Grecia.

Luxemburg: Cel mai redus nivel de cheltuieli pentru învățământ. În 2007, Luxemburgul a cheltuit doar 3,15% din PIB pentru a finanța educația publică.

Malta: Țara unde este cel mai greu să deschizi o afacere. Pe o listă a Băncii Mondiale care cuprinde 189 de țări, Malta s-a clasat pe locul 161 privind ușurința de a începe o afacere. Malta a fost devansată de țări cunoscute pentru dezorganizare cum ar fi China, Cis-Iordania și Spania.

Olanda: Cel mai mare procent de bicicliști uciși în accidente rutiere. Este foarte greu să găsești ceva greșit în Olanda. În ciuda stereotipurilor, olandezii sunt departe de a fi cei mai mari consumatori de marijuana (care sunt danezii). În schimb, în Olanda procentul bicicliștilor morți în accidente rutiere este cel mai ridicat din UE.

Polonia: Cei mai puțini medici pe cap de locuitor. Ai o șansă mai mică să întâlnești un medic în Polonia decât să-i pronunți corect numele, scrie publicația citată.

Portugalia: Cea mai redusă rată a natalității. În Portugalia se nasc doar 7,9 copii la 1.000 de locuitori. Este aproape jumătate din numărul din Irlanda 15 născuți-vii la 1.000 de locuitori.

România: Cele mai putine cinematografe pe cap de locuitor. România are doar 3,8 cinematografe la un milion de locuitori. La polul opus, Republica Cehă are cele mai multe cinematografe pe cap de locuitor, cu 49,2 cinematografe la un milion de locuitori.

Slovacia: Cea mai mică rată a participării la alegeri. Cine votează în Slovacia? Aproape nimeni. De fapt, 13,05% din populație, dar asta este o prezență extrem de scăzută. Prezența la vot a fost cea mai mare în Belgia, cu 89,64% din populație.

Slovenia: Cele mai multe decese cauzate de alcoolism. Slovenia are, într-adevăr, nevoie de o atituine mai moderată față de băuturile alcoolice.

Spania: Cea mai ridicată rată a abandonului școlar. Rata abandonului școlar este procentul elevilor care nu termină școala. În cazul Spaniei, 23,5% dintre elevi nu finalizează educația obligatorie.

Suedia: Cel mai redus număr de paturi de spital pe cap de locuitor. Poate că Suedia are mai puțini bolnavi decât alte țări? Sau poate că spitalele suedeze preferă ca pacienții să-și aducă propriii lor saci de dormit?, se întreabă retoric publicația Thrillist.com.

Marea Britanie: Cea mai ridicat consum de cocaină. Alte trei medicamente folosite în Marea Britanie mai mult decât orice altă țară din UE sunt amfetaminele, Ecstasy și LSD. 

Dacă tot ai ajuns aici...

...înseamnă că ți-a plăcut articolul sau te preocupă subiectul. Noi vrem să venim cu cât mai multe articole pe care să le citești până la final. Acum le poți spune direct jurnaliștilor din redacție ce vrei să citești și în ce format.

Noi păstrăm jurnalismul AGORA deschis tuturor. Nu avem în spate oligarhi sau politicieni și nimeni nu-i dictează editorului cum să scrie despre un subiect sau altul. Sprijinul tău ne va ajuta să ne păstrăm această independență. Orice contribuție, oricât de mare sau mică, este extrem de valoroasă pentru noi.

Sprijină AGORA astăzi cu doar 98 de lei. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
Profil de candidat | Circumscripția Nr. 26 Chirsova. Cinci pretendenți la un singur loc de deputat în organul legislativ al Găgăuziei. Află cine sunt

Profil de candidat | Circumscripția Nr. 26 Chirsova. Cinci pretendenți la un singur loc de deputat în organul legislativ al Găgăuziei. Află cine sunt

ZDG: Au plătit zeci de mii de lei pentru vacanță, luând și credite, dar au rămas fără călătorie. Agenția de turism i-a dus de nas (VIDEO)

ZDG: Au plătit zeci de mii de lei pentru vacanță, luând și credite, dar au rămas fără călătorie. Agenția de turism i-a dus de nas (VIDEO)

Un nou lot de 32.760 de doze de vaccin Pfizer-Bionteh a ajuns la Chișinău

Un nou lot de 32.760 de doze de vaccin Pfizer-Bionteh a ajuns la Chișinău

Advertoriale
Peste 360 de femei au descoperit lumea digitală și secretele antreprenoriatului cu Women Digital Center (VIDEO)

Peste 360 de femei au descoperit lumea digitală și secretele antreprenoriatului cu Women Digital Center (VIDEO)

Laboratorul medical Invitro Diagnostics a ajuns și la Ungheni. Lansare cu servicii promoționale

Laboratorul medical Invitro Diagnostics a ajuns și la Ungheni. Lansare cu servicii promoționale

Concertul solo al Irinei Rimes a fost REPROGRAMAT pentru 24 septembrie. Biletele - valabile, însă în noi condiții

Concertul solo al Irinei Rimes a fost REPROGRAMAT pentru 24 septembrie. Biletele - valabile, însă în noi condiții

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Canabisul ar putea fi scos de pe lista substanţelor interzise
 • 2
  Primăria Chișinău despre incidentul cu peretele căzut peste un autoturism: Demolarea nu fost autorizată
 • 3
  Final de meci. Sheriff debutează cu victorie în grupele Champions League
 • 4
  S-au supărat? Deputații BCS au părăsit plenul Parlamentului. Iată motivul
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.