„Am insistat astăzi, la ședința Coaliției de Guvernare, să venim cu o soluție pentru rezolvarea problemei ce ține de necesitatea vaccinării copiilor împotriva rujeolei. Am menționat că nu este corect să condiționăm frecventarea școlii de vaccinarea imediată a copiilor. Nu este corect să fie lipsiți de educație acei copii care încă nu au fost vaccinați. Respectiv, am convenit cu Guvernul să avem o abordare de compromis. Copiii urmează să se întoarcă la școală, dar între timp să se ducă discuții cu părinții, cu medicii de familie și copii ca ei să urmeze programul de vaccinare”, a spus Ghilețchi.

Amintim că în luna septembrie 4 935 de elevi din clasele primare, gimnaziale și de liceu nu au mers la școală pentru că nu au fost vaccinați împotriva rujeolei. 

Legea  10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice prevede că "Admiterea copiilor în colectivităţi şi instituţii educaţionale şi de recreere este condiţionată de faptul vaccinării lor profilactice sistematice".

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!