VIDEO. Pro Didactica, la 20 de ani de activitate. Beneficiarii și formatorii, despre impactul centrului

VIDEO. Pro Didactica, la 20 de ani de activitate. Beneficiarii și formatorii, despre impactul centrului

Centrul Educațional PRO DIDACTICA celebrează 20 de ani de activitate prodigioasă în sistemul de învățământ din Republica Moldova. Zeci de formatori naționali, membri din echipele diferitor proiecte dar și beneficiarii organizației au primit cu această ocazie diplome de gratitudine și au adus cuvinte de felicitare pentru Pro Didactica (vezi VIDEO integral AICI).

Cele două decenii au fost depănate în câteva ore, însă amintirile nu ar încăpea nici într-o zi. Echipa a trasat și perspectivele noilor mari proiecte naționale, beneficiind de tot suportul partenerilor strategici.

Rima Bezede, președinte, Centrul Educațional „Pro Didactica”: „ProDidactica întotdeauna a planificat și organizat activități de formare care au țintit nemijlocit în atingerea necesităților cadrelor didactice și mă bucură foarte mult că unii au devenit pe parcurs formatori ai centrului și astfel au devenit persoană-resursă pentru alte cadre didactice. Valoarea noastră este in asta: investiție în capitalul uman și consolidarea învățământului din Republica Moldova.”

Publicitate

Școala este centrată pe elev, pe nevoile și beneficiile acestuia. ProDidactica este instituția care a dat valoare profesorului, chiar de la primele programe de formare, și i-a fortificat bazele, astfel ca acesta să poată clădi un sistem de valori puternice în rândul elevilor.

Viorica Goraș-Postică, vicepreședinte, Centrul Educațional „Pro Didactica”: „Avem foarte mulți profesori de calitate care au rămas în sistem și au trecut prin activitățile noastre și au simțit aici o oază de spiritualitate și atitudine binevoitoare. S-a pus accentul că școala în Republica Moldova nu este centrată doar pe elev, dar și pe profesor, este inclusiv grație eforturilor noastre. Școala noastră are nevoie să pună în valoare cadrul didactic, chiar dacă statutul său social nu a fost întotdeauna privilegiat. Am avut nevoie de un mandat de încredere în plus pentru acest profesor care, în pofida tuturor dificultăților, rămâne fidel școlii și lucrează pentru copiii noștri.”

Centru a semănat încredere și optimism în rândul profesorilor si elevilor, iar înalții oaspeți prezenți la eveniment au apreciat impactul extraordinar în stilul Educației din Republica Moldova.

...

Anatol Gremalschi, director de programe, Institutul de Politici Publice: „Pro Didactica a contribuit la dezvoltarea curriculară în țara noastră, la pregătirea de profesori cu viziuni noi, la implicarea părinților și comunităților în viața școlii. Al doilea impact important este că instituția contribuie la dezvoltarea cercetării pedagogice, Revista Didactia Pro devenind una de referință pentru foarte multe cadre didactice.”

Lia Sclifos, formator, Centrul Educațional „Pro Didactica”: „Mă gândeam că-s 20 de ani și dacă aș alege 20 de cuvinte despre acești 20 de ani, ar fi în primul rând echipă, după care inspirație, dăruire, nopți nedormite, muncă și iar muncă, care finalizează cu recunoașterea celor din jur, cu succese și sărbătorirea lor, pentru că orice lucru începe cu bătaie de cap și se finalizează cu șampanie.”

...

Serghei, Lîsenco, formator, Centrul Educațional „Pro Didactica”: „Am devenit profesionist lucrând cu alți colegi profesioniști, am devenit profesionist pentru că am avut formări foarte calitative și permanent am avut feedback din partea colegilor. Văd că într-adevăr există schimbări, în pofida faptului că sistemul educațional din RM este în condiții destul de dificile. Oamenii care cu Ajutorul ProDidactica au simțit că aceste valori sunt importante ajută ca acest sistem să existe și să facă educație de calitate.”

...

Pro Educație, Pro Fericire, Pro Bunăstare și încă de vreo 20 de ori PRO pentru toate beneficiile în sistemul de învățământ de la noi aduse de această organizație. Se spune că norocul copiilor sunt părinții, iar dacă unii copii nu au avut acest noroc, ei mai au o șansă – în profesori. ProDidactica oferă șansa cadrelor din pedagogie să exceleze la toate capitolele, de 20 de ani încoace (vezi VIDEO integral AICI).

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal