„N-am niciun dubiu că CC face jocul guvernării”. Președintele grupului #numixt, despre decizia Curții: Șase membri CEC ar trebui să demisioneze

„N-am niciun dubiu că CC face jocul guvernării”. Președintele grupului #numixt, despre decizia Curții: Șase membri CEC ar trebui să demisioneze

Potrivit lui, faptul că Curtea a emis o hotărâre cu două zile înainte de expirarea termenului demonstrează că instituția „a tras de timp ca să facă imposibilă inițierea referendumului legislativ pînă la alegerile parlamentare”.

Astăzi Curtea Constituțională a constatat că cetățenii au dreptul să inițieze referendumuri legislative, indicând că acest tip de referendum este reglementat de Codul Electoral.

Ce surpriză pentru tot felul de Alina Rusu și Serioja Sîrbu.. cum de oare nu au văzut ce scrie în cod?

Decizia Curții a fost dată cu două zile înainte de expirarea a termenului. Curtea a tras de timp ca să facă imposibilă inițierea referendumului legislativ pînă la alegerile parlamentare, inițiativă care a fost respinsă de două ori de "angajații" Partidului Democrat.

CC face jocul puterii și nu am nici un dubiu în acest sens”, a scris Ștefan Gligor pe Facebook.

„Dar chiar și așa, această decizie este suficientă pentru demisia celor șase membri ai CEC care s-au auto-declarat public, prin comportamentul lor în ședințele CEC, ca fiind incompetenți și angajați în serviciul intereselor PD și nicidecum în serviciul legii și cetățenilor.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor care au susținut inițiativa de anulare a sistemului mixt și îmi cer scuze pentru faptul că nu am reușit să batem acest sistem. ÎNCĂ nu am reușit.

Statele funcționale și instituțiile independente nu se construiesc peste noapte. Va dura și va lua mai mult efort decât fiecare din noi este gata să recunoască. Cu toate acestea niciodată nu am fost mai sigur că vom învinge inevitabil”, a mai scris acesta.

Precizăm că astăzi CC a decis că cetățenii au dreptul să inițieze desfășurarea referendumurilor legislative în condițiile legii. Curtea a mai hotărât că până la reglementarea procedurii de inițiere a referendumurilor legislative și de oficializare a rezultatelor acestora, competența de a verifica validitatea textelor suspuse referendumurilor, precum și de a oficializa rezultatele acestora, îi aparține Parlamentului.Amintim că, la 12 martie curent, CEC a respins și pentru a doua oară înregistrarea grupului de inițiativă privind inițierea referendumului republican legislativ de anulare a sistemului electoral mixt. Decizia a fost luată în timp ce un detașament de polițiști se afla în afara instituției, iar în sala de ședințe spiritele erau încinse.

Publicitate

Decizia CEC a fost criticată de asociația Promo-LEX, care a caracterizat-o drept „bazată pe abateri neînsemnate și pe interpretarea restrictivă a legii”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal