În secvența video se poate vedea cum pe anumite porțiuni de drum stratul de asfalt are doar câțiva centimetri grosime, iar emulsia bituminoasă lipsește cu desăvârșire.

„Cautăți de treabă om bun. Probabil ai cinstit (băut - n.r.) ceva. Asfaltul nu s-a prins încă” Muncitor. 

Șeful șantierului a recunoscut că grosimea astfaltului pus pe cei circa 6000 de metri pătrați din localitate este de doar 4 cm. În momentul în care Cernei a început să scoată cu mâna asfaltul de pe drum, acesta a fost cât pe ce să sară la bătaie.  

Potrivit datelor publicate pe drumuribune.md, în comuna Pepeni urmează să fie asfaltată o porțiune de drum cu lungimea de 700 de metri, costul lucrărilor fiind estimate la 1,8 milioane de lei. 

„Aceste drumuri nu au fost făcute pentru o iarnă. Aceste drumuri sunt un prim pas în construirea unei infrastructuri moderne.” Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

De menționat că din cei 1275 de km de drumuri incluși în cadrul Programului Drumuri Bune I până în prezent au fost reabilitați 836 de km de drum. O îndeplinire de 100% a lucrărilor este înregistrată în raioanele Basarabeasca, Dubăsari și Nisporeni. În același timp, codașe sunt municipiul Bălți și raioanele Șoldănești și Telenești, cu o realizare de nici 50% din lucrărirle planificate, arată datele publicate pe drumuribune.md.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!