Protestul a început în fața clădirii Parlamentului, manifestanții cerând deputaților să investigheze furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Coloana s-a deplasat pe străzile centrale ale Capitalei și a fost însoțită de polițiști și reprezentanți ai structurilor de forță.
Oamenii au scandat „Miliardele înapoi!”, „Jos mafia!” și au făcut zgomot cu vuvuzelele. În fruntea marșului s-a aflat președintele Platformei DA, Andrei Năstase.
„Cu aceste miliarde sunt finanțate acele persoane care ne fură, care ne cumpără cetățenii cu hrișcă. [...] Capătul lor este aproape, iar noi o să obținem împreună o țară pe care ne-o dorim”, a adăugat ea. „Ne vom apăra interesele până la capăt, interesele copiilor noștri. Vom lupta pentru famiile noastre, să rămână acasă. Noi știm foarte bine ce fel de justiție avem”, a declarat Inga Grigoriu de la PPDA.
„Au trecut patru ani și nu s-a făcut nimic. Zero bani recuperați. E o dovadă a faptului că toți cei care au furat și chipurile caută acum acești bani, sunt tot aceleași persoane”, a spus Alexandru Slusari, vicepreședinte PPDA. Potrivit lui, o parte din banii furați sunt folosiți acum pentru coruperea electoratului și foarte curând vor fi legalizați prin legi ca amnistia capitalului sau acordarea cetățeniilor contra cost. "E culmea cinismului”, a mai spus Slusari.
După plecarea manifestanților, protestatarii #OccupyGuguță au venit cu tobe în fața Legislativului, scandând întrebarea „Unde-i miliardul?”.
În același timp, secretarul general al PAS, Igor Grosu, colecta semnături de la deputați pentru o petiție prin care cer instituțiilor Uniunii Europene să investigheze furtului miliardului și tragerea la răspundere a celor vinovați. Potrivit celor de la PAS, pe petiție și-au pus semnătură aproape 11.000 de cetățeni.
Amintim că astăzi, în plenul Parlamentului, urmau să fie audiați procurorul general, directorul CNA și șeful Procuraturii Anticorupție, însă audierile au fost amânate pentru săptămâna viitoare. La câteva zile după ce deputații au votat pentru organizarea audierilor, procurorul general, dar și directorul CNA, au expediat scrisori președintelui Parlamentului, prin care l-au informat că nu pot veni în plenul Legislativului săptămâna aceasta pentru a raporta despre investigarea „furtului secolului”.
Vezi și aceste știri

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară

Numărul real al populației care locuiește în R. Moldova este de 2,6 milioane de oameni. Rezultatele calcului după metodologia internațională
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
