„Pentru mine fotografia este o oportunitate excelentă de a combina utilul cu plăcutul. Am decis să merg pe ideea că dacă voi face ceea ce-mi place nu voi munci nicio zi din viața mea. Așa și este”, spune tânăra în timp ce analizează cele câteva capturi realizate până acum.


Fiind o fire dezinvoltă și nonconformistă, Cristina și-a propus să creeze lucrări care să o reprezinte, dar și imagini care să stârnească emoție în inima celui care le privește. Deși cea mai mare doză de inspirație o găsește în lucrările marilor fotografi internaționali, dar și în mediul online, tânăra spuse că uneori muza îi vine chiar și prin somn:

„Când realizez o serie de fotografii pentru portofoliul personal, se întâmplă să-mi vină inspirația în vis. Alteori, în timp ce citesc vreun roman, regăsesc printre rânduri acea imagine de care aveam nevoie pentru a mă simți împlinită”.


Cristina Isacov își privește activitatea cu mult pragmatism. Știe că drumul spre titlul de artist fotograf este destul de anevoios, de aceea s-a înarmat cu răbdare și perseverență pentru a-și atinge scopul propus.

„Am înțeles că  trebuie sa am răbdare. Perioada de când începi să faci fotografii și până înțelegi care e stilul tău, sau până când  încep să apară clienții la toți este diferită . Nu mă compar cu nimeni, fac ceea ce-mi place și încerc din răsputeri să o fac bine”, spune ea cu zâmbet.


Chiar dacă admiră fotografia alb-negru, s-a regăsit în culori.  Este convinsă că anume nuanțele intense sunt cele care reușesc să-i definească personalitatea:

„Sunt plină de pasiune și mă dedic la maxim în orice activitate. Aceste detalii  pot fi descrise doar printr-un cuvânt sau culoare: roșu”.


De la început de cale, domeniul pe care și l-a ales i se pare ademenitor, dar și plin de obstacole. Își alege eroii cu grijă, nu-și crează stereotipuri și nu-și suprimă dreptul la micile plăceri ale meseriei.

„Deși nu sunt de mult timp în acest domeniu,  am reușit să fotografiez în diferite stiluri și la tot felul de evenimente. Recunosc, încă nu m-am regăsit, dar deja stiu pe ce drum sa merg, în ce direcție să mă mișc. Eroii preferați sunt cu siguranță femeile. De fiecare dată când am o ședință foto cu o domnișoară sau cu o doamnă, mult timp petrec în căutarea locației, îmbrăcămintei și ne gandim la toate detaliile”, spune Cristina.


Este la vârsta la care are viitorul la picioare, iar porțile lumii par să fie deschise în fața ei. Totuși, își dorește să trăiască și să muncească acasă, în Moldova. Crede în viitorul țării noastre și mizează mult pe oportunitățile pe care le pot avea tinerii talentați de la noi.

„Oriunde îți poți face un viitor, dacă ești suficient de bun în ceea ce faci”, spune tânăra fotografă.


Nu știe ce-i rezervă ziua de mâine, și nici cât de sus va reuși să urce pe culmile succesului. Deocamdată se declară îndrăgostită de sunetul aparatului se combină perfect cu mirosul de început de octombrie, dar și cu cele câteva frunze ruginii parcă aruncate de o mână necunoscută într-o dezordine perfectă...