Erdogan declară că Turcia este deschisă investițiilor, însă nu a cerut bani de la nici o țară

Erdogan declară că Turcia este deschisă investițiilor, însă nu a cerut bani de la nici o țară

Turcia este deschisă tuturor formelor de investiţii şi de sprijin, însă nu a cerut de la nicio ţară bani, a declarat sâmbătă preşedintele turc Tayyip Erdogan, în condiţiile în care ţara sa se confruntă cu o criză valutară, care a dus la devalorizarea lirei turceşti în ultimele săptămâni, transmite Agerpres.

Erdogan le-a spus membrilor partidului său de guvernământ, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), că le-a ordonat miniştrilor să nu primească niciun fel de sfat sau consultanţă financiară de la compania americană McKinsey, afirmând că executivul se poate baza pe capabilităţi interne.De asemenea, preşedintele turc a atenţionat că Ankara va impune amenzi "oportuniştilor" care se folosesc de volatilitatea cursului valutar pentru a creşte preţurile. "Nu ne vom abandona poporul la mila oportuniştilor", a declarat Erdogan.Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat în repetate rânduri că ţara sa nu va capitula în faţa ameninţărilor SUA şi va combate 'jocurile' care îi afectează economia, referindu-se la tensiunile dintre Ankara şi Washington provocate de refuzul autorităţilor turce de a-l elibera pe pastorul american Andrew Brunson şi al căror ultim efect a fost scăderea ratingului Turciei de către două mari agenţii de evaluare financiară.SUA au impus în septembrie sancţiuni împotriva a doi oficiali de rang înalt din cabinetul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi au dublat taxele vamale pe oţelul şi aluminiul importate din Turcia, încercând astfel să determine autorităţile de la Ankara să-l elibereze pe pastorul Andrew Brunson, aflat în arest la domiciliu în Turcia şi acuzat de justiţia acestei ţări de sprijinirea puciului eşuat din urmă cu doi ani.Pe lângă tensiunile provocate în relaţia cu Washingtonul, aceste sancţiuni au accentuat devalorizarea lirei turceşti, care s-a depreciat cu 40% de la începutul anului.

AGORA amintește că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 17-18 actombrie. În această perioadă ar putea avea loc inugurarea Președinției. Deoarece anterior șeful statului declarase că instituția își va deschide ușile în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Turcie.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal