În ceea ce privește Europa, rechemarea în service a mașinilor Toyota presupune că 290.000 de automobile vor trebui să treacă pragul unităților specializate. Este vorba de automobile comercializate între octombrie 2008 și noiembrie 2014. Între modelele rechemate se regăsesc modelele Auris și Prius.

Constructorul afirmă că, în caz că apare o defecțiune la sistemul hibrid, există riscul ca automobilul să nu comute automat într-un mod de siguranță. Astfel, poate apărea o pierdere de putere, iar în cel mai rău caz, este vorba despre oprirea motorului chiar în timpul mersului.

Toyota afirmă însă că posibilitatea aceasta e una rară. Mai mult, până la momentul rechemării în service, nu există vreun accident raportat până acum din cauza acestei probleme.

Majoritatea vehiculelor rechemate în service sunt chiar din țara de origine a companiei, Japonia. 1,25 de milioane de automobile vor ajunge în service aici. În SUA, 830.000 de astfel de mașini vor trebui să facă o vizită într-un service.

Acesta este a doua rechemare în service de mașini Toyota din ultima lună. Recent, producătorul japonez a mai chemat alte un milion de mașini hibride, din întreaga lume. Acestea prezentau un risc de incendiu pe fondul unui scurtcircuit care putea apărea la cablajele motorului. Producătorul nu a oferit cifre exacte cu privire la numărul de modele afectate în Europa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!