Potrivit ministurluui Silvia Radu, astăzi la spital au rămas doar două persoane: pompierul care a fost rănit în urma operațiunii de salvare și o femeie cu poli-traumatisme, trei fracturi și combustie termică. „Medicii lucrează pentru a o resuscita, ea e în cea mai gravă stare”, a spus Radu. Ea a mai comunicat că 20 se sinistrați au fost cazați la spitalul Sf. Treime cu hrană și ceai.

La raport a fost și viceprimarul Nistor Grozavu. „În total sunt în jur de 200 de locuitori în această scară. Vizual, cam toți se aflau la fața locului. Pentru cazarea lor s-a pregătit sala de conferințe a primăriei și o sală de sport. Majoritatea au mers însă la cunoscuți și rude. În afară de cele trei apartamente afectate pe verticală, au fost afectate și altele două: de la et. 13 și 18. Pentru locatarii acestor apartamente se caută cazare, se lucrează la o soluție. Vom face expertiza cu inspecția de stat pentru a stabili pașii următori. Ascensorul va trebui restabilit, la fel ca și rețelele inginerești”, a comunica Grozavu.

Premierul Filip a solicitat ca după curățenia interioară a blocului să se efectueze expertiza rețelelor tehnice de apă, canalizare și căldură.  

Responsabilii au discutat și o eventuală compensație bănească pentru locatarii blocului afectat, însă nu a fost enunțată o sumă exactă.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!