Analistul sportiv Miguel Delucio a prezentat cinci puncte-cheie pentru a înțelege motivele pentru care a câștigat Nurmagomedov. 

  1. Lipsa loviturii cu piciorul din partea lui McGregor. Conor nu a utilizat una dintre principalele arme de-ale sale. Lovitura frontală cu piciorul l-ar fi ajutat să creeze mai mult spațiu dintre el și rivalul său. 
  2. Presiunea permanentă. Nurmagomedov nu și-a schimbat stilul și nu a încercat să surprindă pe nimeni. Luptătorul a continuat tactica sa de presiune permanentă, atacându-l pe McGregor puțin câte puțin, până în momentul în care irlandezul a fost sleit de puteri. 
  3. Reducerea distanței. Conor avea un avantaj important datorită faptului că avea de 11 centimetri mai multă distanță a brațelor. Însă Khabib se mișca lateral și a putut să reducă distanța dintre el și rivalul său. 
  4. „Strangulare”. Nurmagomedov a profitat de clipa în care McGregor s-a întors cu spatele pentru a efectua un „cross face”, în urma căruia rivalul său nu a putat să se mențină în picioare.
  5. Influența psihologică. „În mod surprinzător, rusul a fost cel care a câștigat bătălia psihologică. După fiecare atac, acesta lansa replici dure în adresa adversarului. La un moment dat, dominația sa fizică a fost însoțită și de cea psihologică”, conchide Delucio.

De menționat că cea mai importantă luptă din istoria UFC s-a încheiat cu un scandal de proporții. După ce şi-a făcut adversarul să cedeze, rusul a sărit din cușcă direct în public pentru a se bate cu unul dintre antrenorii irlandezului, apoi McGregor a fost atacat de unul dintre antrenorii lui Nurmagomedov, mai mult de 10 persoane lovindu-se cu bestialitate lângă cușcă. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!