În topul prezenței sunt județele Suceava (30,67%), Dâmbovița (28,98%) și Bihor (28,98%). La polul opus se situează Covasna (8,50%), Harghita (11,12%) și Tulcea (14,09%). În București, prezența la vot a fost de 15,74%.
1.829.816 dintre cei care au votat sunt din mediul urban, iar 1.901.888 din cel rural.
46 de mii de voturi au fost înregistrate la urna mobilă.
În prima reacție la rezultatele referendumului, secretarul adjunct al PSD România, Codrin Ștefănescu, a declarat: „Este un eşec al românilor şi al României în general, era o chestiune importantă, poate nu a fost suficient două săptămâni pentru campania de promovare, trebuiau mai multe dezbateri”.
La rândul său, președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat: „Dincolo de incercările PSD-ALDE de a promova o guvernare prin frică şi minciună, România este o naţiune europeană, o naţiune tolerantă şi modernă, care a refuzat să facă paşi înapoi”.
Referendumul pentru redefinirea familiei a avut loc de-a lungul a două zile - pe 6 și pe 7 octombrie. Pragul de validare este de 30%, ceea ce înseamnă că minimum 5.485.628 de români cu drept de vot trebuiau să treacă pe la o secţie de votare în cele două zile.
Referendumul a avut ca scop modificarea Constituției României în sensul definirii căsătoriei doar între „un bărbat și o femeie”. Textul actual al Constituției se referă la căsătoria „între soți”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.