Grozavu, despre deflagrația din bulevardul Moscovei: „La prima vedere, clădirea poate fi restabilită”

Grozavu, despre deflagrația din bulevardul Moscovei: „La prima vedere, clădirea poate fi restabilită”

Viceprimarul Nictor Grozavu susține că blocul în care s-a produs deflagrația din 6 octombrie, din bulevardul Moscovei al capitalei, poate fi restabilit. Totuși, arhitectul a menționat că o decizie în acest sens va fi luată doar după apariția rezultatelor expertizei. Până atunci, Consiliul Municipal a probat alocarea a 10 milioane de lei pentru eliminarea consecințelor exploziei, iar alte trei milioane – pentru compensații și alocații. 

„La prima vedere, această clădire poate fi restabilită, dar vom vedea ce va spune expertiza. S-a deschis arhiva la proiect, s-a găsit totul, se analizează documentația de proiect, se analizează toate soluțiile posibile. Vom vedea după expertiză ce lucrări pot fi făcute. Pereții exteriori sunt doar de acoperire. În afară de un singur perete portant, care este deformat, ceilalți nu au nicio deformație. Din spusele stăpânii apartamentului, care este internată la spital, când a apăsat întrerupătorul, s-a produs deflagrația”, a declarat Nictor Grozavu.

„Pe parcursul zilei de duminică au fost contactate câteva companii de construcții care au adus piloni telescopici. De la parter până la etajul 14 ei au fost instalați. A fost contactă o companie care are o macara și roboți unicali pentru a evacua acele plăci mai grele ca serviciile speciale să aibă acces. Datorită acestora, azi noapte cadavrul mamei și cel al copilului au fost evacuate. Totodată, a fost depistat cadavrul unei alte femei”, a mai spus oficialul.

Publicitate

Pentru eliminarea consecințelor deflagrației, CMC a aprobat azi alocarea a 10 milioane de lei. „Banii vor fi alocați pentru a putea achita lucrările care se execută și se vor executa, cele de proiectare și cele de consolidare. Dacă se va decide că aceste lucrări nu pot fi făcute, vom redirecționa aceste resurse financiare”, a spus Grozavu. Alte trei milioane de lei au fost alocate pentru achitarea compensațiilor și alocațiilor victimelor deflagrației. Viceprimarul a mai spus că zece apartamente nu sunt locuibile, în prezent fiind cazate la spitalul Căilor Ferate 20 de persoane.

În total, în urma deflagrației, s-au stins din viață patru persoane. Operațiunea de salvare continuă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal