Conform rezultatelor analizei pieței imobiliare din luna septembrie 2018, prețul mediu pentru un metru pătrat de locuințe în casele noi din Chișinău este de 620 de euro.

Dacă e să comparăm prețul apartamentelor noi în funcție de sectoarele capitalei, atunci cele mai mari le găsim în sectorul Râșcani, unde un metru pătrat de locuință ajunge să coste în medie 665 de euro. Cel mai ieftin sector la acest capitol este sectorul Telecentru, unde prețul mediu pentru un metru pătrat de locuință este de 532 de euro.


Dacă e să comparăm costul apartamentelor în casele noi deja construite și în cele care încă sunt la faza de construcție, atunci observăm că apartamentele finisate sunt mai scumpe.

În casele noi construite și date în exploatare, metrul pătrat costă în mediu 623 de euro. În casele din Chișinău, finisate în anul 2018, precum și cele care urmează a fi date în exploatare până la sfârșitul acestui an, prețul mediu este de 610 euro. Și mai ieftine sunt apartamentele în complexele rezidențiale care vor fi finisate în 2019. Aici prețul mediu al unui metru pătrat de locuință este de 584 de euro. Pentru apartamentele care sunt planificate să fie date în exploatare în anul 2020 sau și mai târziu, prețul mediu pentru un metru pătrat de locuință este de 530 de euro. 

 

Astfel, rămâne să decideți ce e mai important pentru voi: prețul sau siguranța că blocul locativ va fi construit și dat în exploatare la timp și cu lucrări calitative.

De notat că Flatfy.com este un serviciu online de căutare  și alegere a apartamentelor. Motorul de căutare Flatfy colectează într-un singur loc toate anunțurile de vânzare și chirie de locuințe, oferind posibilitatea de a alege locuința dintre toate ofertele existente pe piață. Flatfy operează în 37 de țări. În anul 2016 acest proiect a fost lansat și în Moldova, iar în octombrie 2017 a fost lansat catalogul clădirilor noi din țara noastră.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.