GRAFIC. TOP-ul sectoarelor Capitalei unde găsim cele mai scumpe apartamente

GRAFIC. TOP-ul sectoarelor Capitalei unde găsim cele mai scumpe apartamente

Capitala Republicii Moldova pare a avea o ofertă bogată la capitolul locuinței noi construite. În prezent, în Chișinău sunt circa 223 de complexe rezidențiale care au în vânzare apartamente. Datele se regăsesc într-o analiză realizată de serviciul on-line pentru alegerea imobiliarelor noi Flatfy în Moldova.Vedeți mai jos în ce sectoare pot fi găsite cele mai ieftine apartamente.

Conform rezultatelor analizei pieței imobiliare din luna septembrie 2018, prețul mediu pentru un metru pătrat de locuințe în casele noi din Chișinău este de 620 de euro.

Dacă e să comparăm prețul apartamentelor noi în funcție de sectoarele capitalei, atunci cele mai mari le găsim în sectorul Râșcani, unde un metru pătrat de locuință ajunge să coste în medie 665 de euro. Cel mai ieftin sector la acest capitol este sectorul Telecentru, unde prețul mediu pentru un metru pătrat de locuință este de 532 de euro.

Publicitate
...

Dacă e să comparăm costul apartamentelor în casele noi deja construite și în cele care încă sunt la faza de construcție, atunci observăm că apartamentele finisate sunt mai scumpe.

În casele noi construite și date în exploatare, metrul pătrat costă în mediu 623 de euro. În casele din Chișinău, finisate în anul 2018, precum și cele care urmează a fi date în exploatare până la sfârșitul acestui an, prețul mediu este de 610 euro. Și mai ieftine sunt apartamentele în complexele rezidențiale care vor fi finisate în 2019. Aici prețul mediu al unui metru pătrat de locuință este de 584 de euro. Pentru apartamentele care sunt planificate să fie date în exploatare în anul 2020 sau și mai târziu, prețul mediu pentru un metru pătrat de locuință este de 530 de euro.

...

Astfel, rămâne să decideți ce e mai important pentru voi: prețul sau siguranța că blocul locativ va fi construit și dat în exploatare la timp și cu lucrări calitative.

De notat că Flatfy.com este un serviciu online de căutare și alegere a apartamentelor. Motorul de căutare Flatfy colectează într-un singur loc toate anunțurile de vânzare și chirie de locuințe, oferind posibilitatea de a alege locuința dintre toate ofertele existente pe piață. Flatfy operează în 37 de țări. În anul 2016 acest proiect a fost lansat și în Moldova, iar în octombrie 2017 a fost lansat catalogul clădirilor noi din țara noastră.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal