„Noi acum trecem printr-o perioadă neclară din cauza alegerile care vor avea loc după votul mixt. Niciun exponent de dreapta nu are șanse să câștige în vreo circumscripție. Discutăm cu Traian Băsescu care ar fi cea mai bună tactică. Inclusiv examinăm posibilitatea neparticipării la aceste alegeri parlamentare, în semn de boicot față de acest sistem injust. Dacă vom ajunge la concluzia că participarea noastră va lua voturi, de exemplu de la Maia Sandu, voturi care vor permite PD-ului și PSRM-ului să ia o majoritate confortabilă, atunci noi nu vom participa la alegeri. Desigur că decizia va fi luată și împreună cu domnul Traian Băsescu”, a declarat Anatol Șalaru lla Adevărul Live.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 24 februarie 2019, în baza unui nou sistem electoral – cel mixt. Prin urmare, 51 de deputați vor fi aleși pe circumscripții uninominale, iar alți 50 vor accede în Parlament ca și până în prezent, pe liste de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!