„În ultimii doi ani noi am făcut mai multe reforme decât Guvernele din anii precedenți. Aceste reforme au avut menirea să întărească independența Justiției și să facă astfel încât judecătorii să lucreze pentru oameni așa cum este în țările cu o democrație avansată. Cu toate acestea persistă încă percepța că acest domeniu nu este tocmai independent sau unele grupuri de interese ar interveni în actul Justiției. De aceea, PDM a pregătit un proiect de Hotărâre care însărcinează Comisia juridică să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituției care ar permite ca judecătorii să fie aleși de popor”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Șeful democraților a dat asigurări că înainte de aprobare proiectul în cauză va fi dezbătut pe larg cu societatea civilă. În prezent în țara noastră sunt peste 400 de judecători. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!