La Șerpeni, un sat cu peste 3.500 de locuitori, există secții de fotbal, volei, baschet, atletică ușoară și lupte libere. Până nu demult, în lipsa unui spațiu, echipele își făceau rând la sala de sport a școlii. Acum, datorită finanțării europene de peste 180.000 euro, satul are un complex ce poate găzdui competiții regionale. 

„Asistăm la edificarea unui nou „pod al încrederii” între ambele maluri”, a remarcat Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru reintegrare.

La inaugurarea complexului au venit și sportivi din stânga Nistrului, a informat reprezentanta PNUD, Irina Perciun. 

Primăria Șerpeni a alocat 43.960 mii de euro pentru construcția edificiului, menționează sursa. 

„Sătenii au susținut inițiativa de la bun început. Au organizat o clacă și au pregătit terenul pentru muncitori. Complexul este ridicat pe fundamentul unei clădiri vechi, în care creșteau copaci”, a povestit primarul localității, Elena Nicolaev.

„Complexul sportiv e un vis devenit realitate. Iernile trecute făceam exercițiile de încălzire cu lopata în mână, când curățam stadionul de zăpadă. Pe vreme ploioasă era și mai greu”, povestește Vladimir Dogot, profesor de educație fizică.

Complexul sportiv din Șerpeni este unul dintre  cele peste 80 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!