„PL va susține acest proiect doar după ce majoritatea parlamentară, în frunte cu deputații PD, va îndeplini decizia CC de înlocuire a sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română”, în articolul 13 din Constituție”, au reiterat liberalii într-un comunicat.

Partidul a mai menționat că „propunerea PD nu est nimic altceva decât un obiectiv în sine, cu tentă populistă, pe când Constituția este Legea fundamentală a unui stat ce cuprinde principiile de bază ale organizării lui, stabilește drepturile și obligațiile cetățenilor etc.”.

Vlad Plahotniuc a declarat că, prin supunerea acestui proiect votului, deputații vor demonstra dacă sunt cu adevărat pro-europeni sau dacă folosesc asta ca scop politic.

Contactați de AGORA, liberal democrații Tudor Deliu și Vadim Pistrinciu nu ne-au răspuns, deocamdată, la telefon.

Pentru modificarea Constituției în Parlament sunt necesare cel puțin 67 de voturi. Democrații și popular-europenii au împreună 51 de deputați. Această inițiativă se poate solda cu succes doar dacă va fi susținută de cei 9 liberali, cei 5 liberal-democrați și, cel puțin, încă 2 din cei 6 neafiliați.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!