„Nu există democraţie fără o presă liberă. Ne aşteptăm la o investigaţie rapidă şi amănunţită pentru a-i aduce pe cei responsabili în faţa justiţiei", a transmis Comisia Europeană într-un mesaj postat pe Twitter. 

Procurorii care investighează cazul au stabilit că jurnalista Victoria Marinova a fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit sâmbătă de un trecător, într-un parc din apropierea Dunării, la Ruse.

Procurorul Georgi Georgiev a spus că anchetatorii studiază mai multe teorii, fie că este vorba despre o crimă aleatorie, fie că atacul este legat de munca ei.

Cu câteva luni în urmă, Marinova a devenit gazda unui program de investigaţie numit „Detector”. Cea mai recentă emisiune a inclus interviuri despre presupusa corupţie care implică companii private care nu au primit finanţare din partea Uniunii Europene.

În ultima sa emisiune de televiziune, pe 30 septembrie, Marinova a prezentat doi jurnalişti care investighează presupuse acte de corupţie care implică fonduri UE. Ea a spus că emisiunea „Detector", pe care o realizează va continua cu investigaţii similare.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!