„Cele mai mari tarife sunt pentru titulari de licențe care au volume mici de furnizare a acestor servicii. Cel mai mic tarif este în Chișinău, de aproximativ 10 lei. Unul dintre cele mai mari este însă la Telenești, ajungând la 30 de lei pentru un metru cub de apă. Totul depinde de volumele livrate și de pierderi. Cu cât sunt mai mari volumele, cu atât tarifele sunt mai mici.  Doar existența unor operatori comuni pe raioane ar conduce la diminuarea tarilor. Este sarcina primordială a autorităților publice locale”, a declarat Tudor Copaci.

În iunie 2018, „Apă-Canal Chișinău” a cerut Agenției să majoreze tarifelede la 13,61 lei/m3 până la 15,05 lei/m3. ANRE a respins însă solicitarea, rămânând în vigoare prețurile vechi – de 13,61 lei/m3.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!