Secretarul de stat în domeniul Sănătății, Boris Gîlca, a spus că îl deranjează faptul că mulți pacienți utilizează informațiile de pe ambalajul medicamentelor pentru „autotratament”. Acesta a propus introducerea unui punct adițional în acest sens.

„Cred că în aceste instrucțiuni trebuie să mai fie un punct care să responsabilizeze pacientul, ca să fie clar că trebuie să ne consultăm și cu medic, nu numai să ne informăm din acele instrucțiuni”, a declarat Gîlca în timpul conferinței organizate de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale cu tema „Raportarea reacțiilor adverse la medicamente și utilizarea rațională a medicamentelor și a dispozitivelor medicale”.

Secretarul de stat a propus ca în prospectul medicamentelor să fie introduse fraze precum: „Informațiile detaliate despre tratamentul corect aflați-le de la medic”. 

În prezent, Legea 1409 cu privire la medicamente prevede ca pe ambalajul exterior să existe o singură precauție specială: „A nu se lăsa la îndemâna copiilor”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!