„Cel mai puțin am acum nevoie de mila cuiva. Eu sunt un bărbat puternic și tânăr. Prin cel mai strașnic am trecut deja. Acum trebuie doar să ies la suprafață și să trăiesc pentru soția și fetița mea”, a spus acesta.

Bărbatul a confirmat că părinții săi au venit în vizită din Israel, să-și vadă nepoțica de jumătate de an. Acesta le-a închiriat un apartament în blocul vecin.

„Am fost la locul exploziei înainte de venirea salvatorilor. Am mers în apartamentul părinților, am ajutat să deblochez ușa vecinilor. Împreună cu salvatorii am intrat în apartament, mi-am găsit tatăl rănit mortal, l-am văzut pe salvatorul care a fost rănit. Au riscat cu viața lor, fără echipament special”, a spus el.

Părinții acestuia vor fi transportați în Israel în următoarele zile. „M-a contactat compania de asigurări din Israel, fiindcă părinții mei erau asigurați. M-a contactat Ministerul de Externe din Israel, ei se ocupă de tot”, a adăugat victima.

Cât despre prezența buteliilor de gaz în apartamentul vecinilor de curte, bărbatul a spus că se salută cu oamenii, dar niciodată nu s-a gândit să întrebe pe cineva dacă are o asemenea instalație în casă.

 

În urma deflagrației din 6 octombrie, patru persoane și-au pierdut viața. În prezent, în spital rămân internate doi victime.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!