Schimbul de date va fi realizat prin intermediul platformei de interoperabilitate MConnect. Astfel, datele din certificatul medical, acordat pentru incapacitate temporară de muncă vor ajunge la angajator (care achită angajatului indemnizația pentru primele 5 zile de  incapacitate temporară de muncă) și la Casa Națională de Asigurări Sociale (care stabilește și achită din BASS, indemnizația începând cu a 6-a zi de incapacitate temporară de muncă, fie din prima zi în cazurile prevăzute de lege).

În prezent, certificatele privind incapacitatea temporară de muncă se eliberează de spitale și policlinici pe suport de hârtie. 

Amintim că în data de 9 octombrie, Agenția Servicii Publice a exclus necesitatea prezentării cazierului contravențional la solicitarea serviciilor prestate de aceasta. Astfel, informația din cazierul contravențional va fi accesată de către angajații ASP prin intermediul sistemelor informaționale.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!