Vicepreședintele PAS Mihai Popșoi a îndemnat deputații PD, care veneau la ședința Parlamentului, să semneze pentru investigarea jafului bancar, fără a oferi vreun nume.

Democratul Anatolie Zagorodnîi a spus însă că au furat banii cei care „stau acum la penitenciarul nr. 13 – Platon, Filat”, adăugând și numele primarului de Orhei, Ilan Șor. Și-a susținut colegul din PDM Valentina Stratan, care a declarat că „hoțul e PLDM, Maia Sandu”.

Iar democratul Sergiu Sîrbu a luat petiția Mișcării ACUM și și-a scris propriul text, argumentând că „trebuie să știe europenii ce să investigheze”. „Rog investigarea PLDM și a Maiei Sandu. Hoțul strigă prindeți hoțul. Filat, Șor, Platon, toți la pușcărie!”, este completarea PDM din document.

La rândul său, Sîrbu i-a îndemnat pe cei din PAS să semneze petiția PDM, prin care cer europenilor să investigheze „cum a ajuns Maia Sandu ministru cu banii de la BEM, cu banii lui Șor și ai lui Platon”. În replică, Mihai Popșoi a spus că își dă semnătură dacă este adăugat și numele lui Andrian Candu în solicitare, ceea ce nu s-a întâmplat.


Săptămâna trecută, Mișcarea de rezistență ACUM a organizat un protest la același subiect în fața Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!