Bărbatul, provenit din oraşul german Braunschweig, este acuzat că l-a insultat pe Erdogan pe Facebook în 2015. Pe de cealaltă parte, bărbatul neagă că ar fi autorul postărilor critice de pe Facebook şi susţine că i-ar fi fost spart contul de pe reţeaua socială.

În acel timp, Erdogan deţinea încă funcţia de premier, motiv pentru care bărbatul este acuzat de „insultarea unui oficial public” în unul din cazuri şi de „insultarea preşedintelui” în altul.

Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la până la şase ani de închisoare. Consulul Germaniei în Turcia va fi şi el prezent la proces, care este programat să înceapă joi după-amiază.

Înainte de proces, avocatul acuzatului s-a plâns de condiţiile în care clientul său a fost deţinut, spunând că acesta se află într-o celulă supraaglomerată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!