Cazul a fost descris pe Facebook de verișoara băiatului, Nicoleta Săndulescu. Tânăra a scris că băiețelul o întreba, de pe patul de spital, dacă va mai putea merge sau juca fotbal.


Astăzi, în baza postării de Facebook, Poliția a venit cu un comunicat. „La 6 octombrie, Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă a fost sesizat de Serviciului Medical de Urgență Ștefan Vodă, precum că după ajutor medical s-a adresat un copil care ar fi fost implicat într-un accident rutier.  Ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că la 6 octombrie 2018, ora 18.00, un bărbat de 40 de ani, aflându-se la volanul unui automobil de model „Mercedes Vito”, în timp ce se deplasa pe strada principală din satul Palanca, a tamponat pietonul, un băiat de 9 ani, care se deplasa pe acostament. Ulterior, șoferul a transportat minorul la domiciliul bunicăi, în grija căreia acesta se află, și a plecat într-o direcție necunoscută. Apoi, bunica a solicitat ambulanța, copilul fiind internat în spital”, se arată în reacția oamenilor legii.

Poliția dă asigurări că pe caz a fost inițiată o cauză penală, iar șoferul este reținut pentru 72 de ore. Totodată, a fost pornită o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și verificarea obiectivă a informațiilor.

Accidentul a fost comentat și de șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. „Astăzi voi merge și îl voi vizita pe D., verișorul Nicoletei, ca să îi spun personal că i s-a făcut dreptate, iar atunci când va ieși din spital, vom juca fotbal împreună. Stimați cetățeni, pe această cale reiterez apelul meu către dumneavoastră, a instituției pe care o reprezint, nu încercați să dați mită, nu tolerați cazurile de corupție și atunci când unii colegi totuși vor încerca să mușamalizeze careva cazuri, vă rog să anunțați conducerea Poliției Naționale, sau organele abilitate”, a scris Cavcaliuc pe Facebook.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!