„Nu am numărat casele domnului Plahotniuc. Trebuie să luăm în calcul multe informații prin prisma campaniei electorale care se apropie. Pot să vă spun cu certitudine că domnul Plahotniuc este un om care cântărește foarte mult deciziile sale și declarațiile de avere. Declarațiile sale au fost făcute fără rezerve și absolut corect. Nu cunosc câte case are și câte nu, dar am încredere în declarațiile lui de avere. Domnul Plahotniuc e mult mai deștept decât s-ar părea la prima vedere, ca să ascundă ceva. Cred că este o persoană destul de bogată, până a veni în sfera politică, și își putea permite multe lucruri. Nu văd de ce ar ascunde una sau alta. Am fost la el acasă de mai multe ori, aici la Chișinău, în rest nu cunosc detalii”, a spus Filip.

Filip a comentat și inițiativa PAS de a cere investigarea provenienței acestor vile. „Domnul Plahotniuc are o vorbă: nu e pe atât de negru dracul, cât îngerii nu-s albi. Acum cred că fiecare ocazie va fi folosită de opoziție, suntem în campanie”, a comentat premierul.

Anterior, și speakerul Andrian Candu a fost rugat să comenteze investigația RISE Moldova. „Fiecare dintre noi declară proprietățile pe care le are. Dacă el (n.r. - Vlad Plahotniuc) nu a făcut această declarație, înseamnă că acele vile nu îi aparțin. Tot ce ține de declararea averilor este în legislație, noi ne-am exercitat obligația”, a spus Candu.

Amintim că RISE Moldova a identificat, la începutul lunii septembrie, patru dintre proprietățile din străinătate ale liderului PD, Vladimir Plahotniuc. Aflate pe axa Geneva - Sciez - Les Houches - București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei.

În niciuna dintre declarațiile sale de avere, care cuprind informații despre venituri și proprietăți acumulate în perioada 2008-2014, nu se regăsesc vilele din străinătate. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!