După ce a deliberat mai puţin de o zi, juriul din New Brunswick, New Jersey a respins acuzaţiile făcute de Rosalind Henry şi soţul ei, potrivit cărora boala sa, cancer mezoteliom, asociată cu expunerea la azbest, a fost provocată de produsele din talc ale companiei.

J&J se confruntă cu circa 10.600 de procese în Statele Unite, legate de produsele care conţin talc, majoritatea implicând acuzaţii că acestea au provocat cancer ovarian, iar compania a ştiut şi a ascuns riscurile asociate cu aceste produse.

„Avem o simpatie profundă pentru toţi cei care sunt diagnosticaţi cu orice formă de cancer şi apreciem că oamenii caută răspunsuri. Cu toate acestea, pudra de talc pentru copii produsă de Johnson nu este cauza acestei boli”, a scris compania într-un comunicat. Potrivit companiei, testele efectuate pe parcursul mai multor decenii de instituţii academice şi autorităţi de reglementare au arătat că talcul este sigur şi nu conţine azbest.

Un avocat al lui Henry nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii. În timpul procesului, avocaţii au afirmat că J&J a ştiut de zeci de ani despre fibrele de azbest din talc, dar a ascuns dovezile de autorităţile de reglementare şi consumatori.

J&J are de mai mulţi ani procese legate de cancer, dar litigiile s-au schimbat în ultimele luni pentru a include acuzaţii de contaminare cu azbest.

În luna iulie, un juriu din Missouri a condamnat J&J la plata a 4,69 de miliarde de dolari, în primă instanţă, într-un proces în care compania era acuzată că 22 de femei s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza azbestului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!