„Conform Serviciului Protecție și Pază de Stat, această măsură vine să asigure securitatea în zona respectivă. Așa cum delegația va avea numeroase automobile, parcarea lor necesită spațiu, iar carosabilul trebuie să rămână liber, pentru trecerea autospecialelor în caz de urgență. Eu am anunțat ofițerul SPP responsabil de asigurarea măsurilor de securitate, cât și Direcția de Transport că nu sunt de acord cu scoaterea stâlpilor și cu parcarea mașinilor delegației pe trotuar și am propus să fie identificate alte soluții pentru asigurarea parcărilor delegației”, a scris Victor Chironda pe Facebook.

Potrivit activistului, după ce delegația va pleca din R. Moldova, pilonii vor fi instalați din nou.

În anul 2014, un grup de voluntari au inițiat o campanie de colectare de fonduri prin intermediul căreia s-au adunat 15 mii de euro pentru amenajrea Scuarului Cehov. Din acești bani a fost procurat mobilier urban din fontă: bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și bariere pentru protecția trotuarului. În vara anului 2018, s-au instalat pilonii stradali pentru a împiedica parcarea pe trotuar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!