Întrebați despre evenimentul din 21 octombrie, democrații Alexandr Bannicov, Marcel Răducan și Anatolie Zagorodnîi au refuzat să ne răspundă, intrând repede în sala de ședințe.

Iar Artur Reșetnicov ne-a spus că, pentru a obține răspunsuri despre activitatea partidului, trebuie să mergem la sediul PDM.

Întrebat de ce manifestația e ținută în secret, Cornel Dudnic a declarat că asta e problema democraților. „Dacă vrem, o comunicăm în ziua în care vine evenimentul. Nu văd mare problemă aici”, a adăugat acesta.

Totuși, democratul Iurie Chiorescu a recunoscut că în duminica de 21 octombrie ar urma să aibă loc „un eveniment frumos”.

Nu a confirmat însă data manifestației secretarul fracțiunii parlamentare PDM, Sergiu Sîrbu. „Noi sigur că ne pregătim de lansarea în campania electorală, dar data încă nu este stabilită, pentru că sunt multe chestii organizatorice. Da, sigur, noi ne vom lansa, ne vom lansa frumos, transparent. Nu cunosc dacă pe 21. Probabil va fi o lansare mare, frumoasă și vă invităm, dar nu cunosc detalii de organizare. Când va fi, sigur vom afla”, a spus acesta.

Și în 2016, atunci când au organizat un protest la Chișinău în susținerea candidaturii lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de prim-ministru, democrații au ținut în secret manifestația.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!