Oraşul Mexico Beach din Florida arată ca după un bombardament, după ce peste el a trecut uraganul Michael. În zona de lângă ocean au rămas în picioare doar clădirile mari, dar şi acestea grav avariate. Alte zeci de case s-au transformat în grămezi de moloz şi lemne.


Guvernatorul Floridei a survolat Mexico Beach cu elicopterul şi spune că a fost şocat de amploarea pagubelor.

„Este devastator. Să ne rugăm la Dumnezeu ca toată lumea să fie bine”, a spus oficialul.

După ce a trecut de Florida, Michael, al treilea cel mai puternic uragan care a lovit vreodată Statele Unite, a provocat inundaţii în Virginia, Georgia, Carolina de Nord şi de Sud. Aceste state nici nu reparaseră toate stricăciunile provocate de uraganul Florence, de luna trecută.

În America de Sud, ploile abundente din zona montană au provocat o imensă alunecare de teren într-un oraş din vestul Columbiei. Dezastrul a avut loc în timpul nopţii.

Carlos Betancourt - primarul din Marquetalia: „11 morţi, inclusiv copii şi tineri. Trebuie să mulţumim şi echipelor de intervenţie, care au salvat 28 de oameni”.

Insula italiană Sardinia este în continuare afectată de inundaţii puternice, după ce într-un interval de 12 ore au căzut 353 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat. Viiturile au distrus drumuri şi foarte multe terenuri agricole, ceea ce înseamnă recolte compromise. Umflat de atâta apă, un râu a dat pe afară: a surpat un pod şi a înghiţit o bucată din şoseaua principală.

Şcolile rămân închise vineri, iar parlamentarii din Sardinia cer intervenţia guvernului de la Roma. Vineri este cod galben de vânt, după ce joi au fost ploi şi inundaţii de amploare. Cel puţin un om a murit, după ce maşina i-a fost luată de o viitură.

În Sicilia sunt trei coduri portocalii: de vânt, de furtuni cu descărcări electrice şi de ploi.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!