„Exerciţiile forţelor nucleare strategice au avut loc joi, 11 octombrie, la ordinul preşedintelui şi comandantului suprem Vladimir Putin”, a anunțat armata rusă.

Submarine atomice ruse şi bombardiere strategice au lansat rachete din Marea Barents şi din Marea Ohotsk. „Rachete balistice au fost lansate din submarine, iar avioanele au testat rachete de croazieră, în zona mărilor Barents şi Ohotsk; la exerciţii au participat şi avioane strategice, care au decolat de la bazele aeriene Engels, Ukrainka şi Şaikovka”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Toate rachetele au atins ţintele din poligoane. Sistemele ruse pentru detecţia armelor atomice au depistat cu succes lansările, a precizat armata rusă.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, exerciţiile, care intervin pe fondul tensiunilor cu Occidentul, au avut rolul de a testa organizarea sistemului de comandă militară de la centrul de control spre unităţile militare regionale.

Marea Barents se află în nordul Rusiei și al Peninsulei Scandinave, incluzând apele teritoriale rusești și norvegiene. Marea Ohotsk se află în estul Rusiei, în zona insulelor Kurile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!