Șeful cabinetului de miniștri a spus că îi place să discute cu jurnaliștii care „îți oferă posibilitatea să răspunzi la întrebări”.

„Aceste televiziuni reprezintă un departament video al unor formațiuni. Când facem polemică sunt gata să o fac cu politicienii, dar când o facem cu jurnaliștii, vreau să am șansa să răspund la întrebarea pusă”.


Totodată, Filip s-a arătat dispus să abordeze, împreună cu colegii de partid, subiectul jurnaliștilor care au fost privați de posibilitatea de a fi prezenți în sala de presă a formațiunii, din cauza politicii editoriale a posturilor la care lucrează. 

„Întrebările trebuie să fie puse purtătorului de cuvânt, dar cu siguranță o să mai discut, bine că mi-ați amintit de acestă întrebare”, a declarat primul ministru la emisiunea „Puterea a patra”.

Acum o lună, un jurnalist TV8 nu a fost lăsat să intre la briefingul Partidului Democrat, în timpul căruia liderul formațiunii de guvernare a anunțat decizii de interes public. Deși reporterul avea asupra sa acreditarea de jurnalist, purtătorul de cuvânt al PD-ului a spus că prezența acestuia în sala a fost interzisă din cauza politicii editoriale a postului TV în cauză. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!