Candu VS liberal-democrații

„Înțelegem că sunteți în criză de idei. Vă asigur că mâine dimineață mă voi trezi mândră că am votat Acordul de Asociere. Voi nu mai știți ce să faceți ca să vă mențineți la guvernare. Vreți la putere nu pentru a face un beneficiu cetățenului RM, ci pentru a vă îmbogăți. Averile celor din coaliție au crescut ca pe drojdii. Asta înseamnă pentru PDM putere”, a afirmat liberal-democrata Maria Ciobanu.

„Astăzi această propunere ar fi Marșul lui Mendelssohn la funeraliile democrației din Republica Moldova.” Iurie Țap, deputat PLDM.

„De câtva timp încoace, marțea gura nu le mai tace. Despre care intenție sinceră putem vorbi? Ne-ați făcut de rușine la cel mai înalt nivel european. Această manipulare se vede prea clar, domnilor, pentru a cădea în plasă. Noi nu vom face troc la proiecte. Limba română, un adevăr științific, nu poate servi drept monedă de schimb”, a subliniat Tudor Deliu.

„Lăsați Partidul Democrat să se descurce singur. Nu este o Constituție a PDM. Este Constituția Republicii Moldova. Eu sunt sigur că dacă astăzi nu ați fi fost în opoziție, ci la guvernare, ați fi avut alte întrebări. Vorbim noi oare că PDM nu vrea la guvernare? Ba da, vrea să fie și noi o spunem deschis. Pot să stau o zi întreagă să vă povestesc ce idei mai am eu. Dar acum vorbim de modificări în Constituție care vin să reglementeze vectorul de dezvoltare a țării. Aici, în Parlament, sunt și din acei care au sărăcit. Nu are acest proiect niciun impact electoral. La Crăciun și Revelion oamenii o să uite ce s-a votat”, le-a răspuns Andrian Candu liberal-democraților.

„Noi am fost 8 ani la guvernare și nu am pus mâna pe Constituție. Constituția e un lucru sfânt. Voi, având majoritatea, ați mers la un așa „bezpredel” (n.r. – haos). Problema nu e în ceea ce includem noi acolo. Problema e în atitudine”, a declarat, la rândul său, șeful comuniștilor Vladimir Voronin.

Candu VS socialiștii 

Socialiștii au ținut să afle de la șeful Legislativului de ce democrații nu au ales să organizeze un referendum pe acest subiect și că prin această inițiativă ar blama Legea Supremă.

„Chiar dacă europenii spun că extindere nu va fi, după 9 ani de guvernare poate ați merge la oameni să-i întrebați, să ieșiți cu un referendum. Uneori am impresia că guvernarea trăiește într-o lume paralelă”, a subliniat socialistul Vlad Bătrâncea.

„Dvs vorbiți de blamarea Constituției? Președintele care vă reprezintă interesele la Președinție a încălcat Constituția de patru ori. Noi, a doua zi, trebuia să venim aici cu procedură de impeachment. Dacă nu o să vă transformați în socialiști europeni, o să dispăreți. Întrebați-i pe copiii din clasele primare și o să vă spună ce cred ei. Cu regret pentru voi, ei sunt ziua de mâine, nu voi”, a replicat Candu.

În luarea sa de cuvânt, democratul Marian Lupu a ținut să precizeze că la referendum se va merge atunci când se va pune problema Integrării în UE. 

Proiectul democraților nu a fost supus votului. Președintele Parlamentului a propus ca procedura să fie amânată pentru săptămâna viitoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!