Preşedintele ţării a semnat pe data de 8 decembrie un decret prin care acordă campionului mondial la taekwondo cetăţenia Republicii Moldova. Cu toate că Aaron Arthur Cook are în prezent 23 de ani acesta are deja în palmares 5 medalii de aur: 4 la campionate europene şi o medalie la campionatul internaţional de taekwondo pentru juniori din oraşul Izmir, în 2008.

În acest an sportivul a evoluat sub steagul Insulelor Man, pentru care a câştigat o medalie de aur la campionatul european de taekwondo de la Baku.

De remarcat că, sportivul nu a participat la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, din cauza unei decizii controversate a Comitetului Olimpic Naţional al Marii Britanii, prin care Aaron Arthut Cook nu a fost admis la competitie, cu toate că era considerat sportivul nr.1 în lume la taekwondo, la categoria 80 kg. După această decizie, care a avut o rezonanţă majoră în lumea sportului, Aaron Arthur Cook a decis să nu evolueze pentru Marea Britanie, selectând iniţial Insulele Man, iar prin decretul semnat de Nicolae Timofti acesta va evolua pentru Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!