„Deputații au și funcția de control parlamentar. Asta înseamnă și mergerea în teritoriu, supravegherea cum merg lucrurile, cum se absorb banii publici. Acesta este lucrul nostru”, a spus democratul Corneliu Dudnic.


Cornel Dudnic „inspectează” lucrările din raionul Vulcănești

„N-am văzut să fie alți deputați acolo. Alți deputați mai mult critică și pun bețe în roate sau sapă șanțuri în drumurile construite de democrați. Inițiativa este a Partidului Democrat”, a declarat deputatul PDM Artur Reșetnicov.

„Noi suntem reprezentanții cetățenilor. Care e problema? Lasă să se ducă orice deputat. Nicio problemă”, a menționat democratul Iurie Chiorescu. Întrebat dacă are de gând să candideze în circumscripția în care obișnuiește să meargă la diverse evenimente, inclusiv la lansarea anumitor porțiuni de drum, acesta a spus „vedem”.


Iurie Chiorescu la inaugurarea unui drum din satul Arionești, Dondușeni

Opoziția crede însă că aceste acțiuni, organizate din banii publici, sunt electorale.

„Acolo, cei care sunt responsabili ar trebui să fie, dar cu regret acolo sunt mai mulți lăturași care nu au treabă cu ceea ce se petrece. Orice poate să meargă, dar nu oricine poate să taie panglica”, a spus liberalul Valerian Bejan.

„Organizează acolo niște spectacole, tăierea panglicii pentru un drum de jumătate de km reparat în variantă albă, iluminarea drumului, copii îmbrăcați în costume naționale, pâine și sare. Sunt metode ieftine și speculative”, a menționat comunista Elena Bodnarenco.

„O încercare de utilizare a resurselor administrative, a banilor publici pentru a-și umfla propriul rating. Dar vreau să vă spun că ce nu fac democrații, că lansează drumuri, iau credite, fac Arena Chișinău, la dânșii ratingul cum a fost în zona de 3%, așa și a rămas”, a declarat socialistul Bogdan Țîrdea.

„Trișează, atunci când vin în teritoriu ei nici nu menționează despre banul public. Ei vorbesc despre meritul PDM. Este o minciună și nimic mai mult. Noi ne-am deprins cu minciunile lor. Să vedem ce zic cetățenii”, a spus liberal democratul Grigore Cobzac.

Recent, pe rețelele de socializare a fost publicat un filmuleț video de la inaugurarea unei porțiuni de drum din satul Sofia, Drochia. La eveniment era prezent și deputatul PDM, Corneliu Padnevici, care, potrivit estimărilor AGORA, ar urma să candideze în acea circumscripție. Chiar la începutul discursului, democratul a ținut să menționeze că mulțumiri trebuie aduse președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!