„Este simbolic acest lucru, fiindcă un copac sădit astăzi este o nouă viață, un nou început. Am vrut să mulțumim prin acest fapt donatorilor care au participat la operațiile care au avut loc în Moldova în ultimii ani și să mulțumim familiilor donatorilor pentru că au acceptat să dea o șansă la viață altor persoane. Avem o necesitate foarte mare la acest capitol”, a declarat ministrul Sănătății.


Înainte de evenimentul de inaugurare a monumentului și a aleii din strada Academiei, participanții au mărșăluit prin capitală. Scopul a fost de a sensibiliza oamenii cu privire la necesitatea donării de organe.


Cât despre situația din Moldova la capitolul donării și al transplantului de organe, șefa de la Sănătate a spus „că mai este mult de lucru”. „Dacă în Franța se fac peste 6.000 de transplanturi pe an, noi avem 1.377 acumulate din anul 2013. Totuși, cred că suntem la un bun început. Nu executăm toate tipurile de transplant pe care le-am dori, dar pregătim planurile necesare pentru investiții în acest sens”, a declarat Silvia Radu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!