1. Conectează-te la contul de Facebook și apoi accesează serviciul de asistență: https://www.facebook.com/help/securitynotice?ref=sec.
  2. Derulează în josul paginii până la secțiunea “Is my Facebook account impacted by this security issue?” ("Contul meu a avut de suferit de pe urma acestor probleme de securitate?")
  3. Vei vedea un mesaj de YES sau NO (DA sau NU). 
  4. Dacă răspunsul este "da", te poți afla într-una din cele trei situații:  te afli printre cei 15 milioane de utilizatori cărora li s-a accesat doar numele, adresa de mail și/sau numărul de telefon; sau ești unul din cel 14 de milioane de utilizatori din al căror cont au fost luate, în plus, date biografice precum genul, regiunea/limba, statutul relațional, religia, orașul de baștină, orașul în care locuiesc, nivelul de educație, locul de muncă, ultimele 10 locuri unde au dat check-in, site-ul propriu, paginile sau profilele pe care le urmăresc și cele mai recente 15 căutări; sau te numeri printre cei 1 milion de utilizatori al căror cod token a fost furat, dar al căror cont  nu a fost accesat.

Totodată, Facebook a anunțat că a șters 66 de conturi, pagini sau aplicații aparținând firmelor SocialDataHub și Fubutech, care dezvoltau facilități de recunoaștere facială pentru guvernul Federației Ruse, informează New York Times.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!