Chișinău Arena va fi inaugurată pe 14 octombrie 2019. Andrian Candu: „Acum și Chișinăul poate să-și ocupe locul în contextul regional”

Chișinău Arena va fi inaugurată pe 14 octombrie 2019. Andrian Candu: „Acum și Chișinăul poate să-și ocupe locul în contextul regional”

Proiectul Chișinău Arena va fi inaugurat exact peste un an, pe 14 octombrie 2019. Declarația a fost făcută de către președintele companiei care va efectua lucrările. Astăzi, a fost lansat șantierul de construcție a proiectului. În cadrul evenimentului au fost prezentate, în premieră, mai multe imagini cu viitoarea construcție și au fost oferite mai multe detalii despre cum va arăta Chișinău Arena la deschidere.

„În aceste șapte luni am auzit și declarații rezervate, scepticism, că nu o să existe șanse și că ceea ce se lansează nu se va realiza niciodată. Totuși, după șapte luni, astăzi, într-o zi simbolică aș spune că visul va deveni realitate. Acum se scrie istoria modernă a Republicii Moldova. Acum și Chișinăul poate să-și ocupe rolul și locul în contextul regional. Avem șansa să scriem istoria acestei țări și să lansăm unul dintre cele mai importante proiecte de cultură și infrastructură din țară”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Președintele companiei Suma, Selim Bora și-a exprimat convingerea că edificiul va fi un adevărat catalizator pentru economia Republicii Moldova:

Publicitate

„Ne asumăm să organizăm inaugurarea acestui proiect exact peste un an. Acest gen de proiecte sunt un catalizator pentru dezvoltarea țărilor emergente. După finalizarea acestui proiect se vor crea aproximativ 150 de locuri de muncă, iar în timpul lucrărilor de construcție vor fi angajați aproximativ 700 de persoane”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a declarat că Chișinău Arena va fi un imbold, inclusiv, pentru tinerii sportivi dornici de performanțe:

„Cea mai mare bucurie va pentru tinerii sportivi care în ciuda lipselor de condiție au o pregătire extraordinară pe potriva meritelor pe care le au”.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici este de părere că și numărul turiștilor interesați de țara noastră va crește odată cu inaugurarea proiectului.

„Vom avea un impact pozitiv asupra economiei prin organizarea diverselor evenimente sportive, culturale dar și prin intermediul turiștilor care vor fi atrași de aceste evenimente. 10 hectare de pământ vor fi transformate într-un orășel multifuncțional”, a declarat Gaburici.

Chișinău Arena va avea o capacitate de 5000 de locuri, piscină olimpică, dar și o parcare pentru 1000 de mașini.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal