„În aceste șapte luni am auzit și declarații rezervate, scepticism, că nu o să existe șanse și că ceea ce se lansează nu se va realiza niciodată. Totuși, după șapte luni, astăzi, într-o zi simbolică aș spune că visul va deveni realitate. Acum se scrie istoria modernă a Republicii Moldova.  Acum și Chișinăul poate să-și ocupe rolul și locul în contextul regional. Avem șansa să scriem istoria acestei țări și să lansăm unul dintre cele mai importante proiecte de cultură și infrastructură din țară”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Președintele companiei Suma, Selim Bora și-a exprimat convingerea că edificiul va fi un adevărat catalizator pentru economia Republicii Moldova:

 „Ne asumăm să organizăm inaugurarea acestui proiect exact peste un an. Acest gen de proiecte sunt un catalizator pentru dezvoltarea țărilor emergente. După finalizarea acestui proiect se vor crea aproximativ 150 de locuri de muncă, iar în timpul lucrărilor de construcție vor fi angajați aproximativ 700 de persoane”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a declarat că Chișinău Arena va fi un imbold, inclusiv, pentru tinerii sportivi dornici de performanțe:

„Cea mai mare bucurie va pentru tinerii sportivi care în ciuda lipselor de condiție au o pregătire extraordinară pe potriva meritelor pe care le au”.

Ministrul Economiei, Chiril Gaburici este de părere că și numărul turiștilor interesați de țara noastră va crește odată cu inaugurarea proiectului.

„Vom avea un impact pozitiv asupra economiei prin organizarea diverselor evenimente sportive, culturale dar și prin intermediul turiștilor care vor fi atrași de aceste evenimente. 10 hectare de pământ vor fi transformate într-un orășel multifuncțional”, a declarat Gaburici.

Chișinău Arena va avea o capacitate de 5000 de locuri, piscină olimpică, dar și o parcare pentru 1000 de mașini.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!