„Dragi cetățeni, fiecare dintre voi cunoaște pe cineva care cunoaște un deputat din Partidul Liberal-Democrat și din Partidul Liberal. Scrieți scrisori, scrieți mesaje, dați telefoane începând de astăzi și de mâine, ca să existe o presiune, în sensul bun al cuvântului, ca până joi-vineri colegii noștri să fie convinși că este unica șansă și să voteze săptămâna viitoare completarea Constituției. Chiar sincer cred că acum avem o șansă”, a declarat Candu în timpul emisiunii „Replica”. 

Potrivit lui Candu, șansa de a modifica acum Legea Supremă este „unică”, deoarece nu se știe „cum va arăta viitorul Parlament”.

În opinia analistului politic Anatol Țăranu, oricare va fi decizia finală a deputaților, Partidul Democrat va avea de câștigat. 

„Indiscutabil, PD și guvernarea se găsește acum într-o situație foarte bună pentru ei. Votează opoziția - foarte bine, nu votează - încă și mai bine. În politică rar se intâmplă lucrurile de felul acesta. PD câștigă aici in ambele cazuri”, a spus Țăranu. 

Prima încercare a Parlamentului de a modifica Constituția în sensul introducerii frazei „integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare al tării” nu a avut succes. Liberalii și liberal-democrații au refuzat, vineri, 12 octombrie, să susțină inițiativa PD. Votul a fost amânat pentru această săptămână.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!