„Este necesar să fie inițiată o investigație credibilă pentru a stabili ce s-a întâmplat și pentru a-i identifica pe cei responsabili”, se arată în comunicatul comun al celor trei țări.

„Trebuie să facem lumină în cazul dispariției jurnalistului”, mai scrie în comunicatul celor trei guverne, care au salutat colaborarea dintre Turcia și Arabia Saudită pentru a rezolva acest caz, dar, în același timp, au solicitat autorităților saudite să prezinte informații detaliate cu privire la rezultatele anchetei.

Oficialii din Turcia se arată convinși că Khashoggi, care a colaborat cu ziarul Washington Post și a criticat în repetate rânduri autoritățile saudite, a fost ucis în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, în timpul unei vizite pe care a întreprins-o pentru a-și pregăti actele pentru nunta sa.

Anterior, și președintele american Dobal Trump își anunțase intenția de a imoune "pedepse aspre" în cazul în care se va demonstra o implicare a autorităților din Arabia Saudită în dispariția jurnalistului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!