Aceeași doctori vor ajunge pe 18 octombrie în localitățile Văratic, Costești, Mihăileni din raionul Rîșcani. Tot joi, copiii din satele Ignăței, Cineșeuți, Pripiceni, Cruizăuca din raionul Rezina, vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică.

Astăzi și mâine, echipa radiologică pulmonară va consulta locuitorii din Carabetovca, din raionul Basarabeasca. Miercuri, doctorii vor ajunge la Iordanovca, iar joi și vineri la Abaclia.

Pe 15 și 16 octombrie locuitorii satului Răscăieți și Răscăieții Noi din Ștefan-Vodă pot beneficia de servicii de radiologie pulmonară, cei din Purcari și Viișoara, pe data de 17 octombrie, iar locuitorii din Slobozea pe 18-19 octombrie.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată de către Guvern pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Populaţia din mediul rural  apelează mai ales la serviciile medicului de familie (69% faţă de 61% în mediul urban), iar populaţia din orașe mai frecvent se adresează la medicii de profil (30,8% faţă de 24,3% în mediul rural), arată Biroul Național de Statistică.

Campania se va derula până al sfârșitul anului. Săptămânal, echipe mobile de medici specializați vor merge în sate și vor examina gratuit locuitorii.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!